Zelf een vliegengordijn maken?

Door zelf een vliegengordijn in elkaar te zetten kunt u kosten besparen. Het is niet alleen makkelijk om zelf in elkaar te zetten, het is ook nog eens leuk om te doen! De losse onderdelen kunt u bij Van Stippent bestellen, geheel afgestemd naar uw wens. Zo kunt u zelf uw vliegengordijn maken in 4 eenvoudige stappen:

Vliegengordijn maken - Van Stippent

Zelf een vliegengordijn inkorten

U kunt het vliegengordijn ook eenvoudig zelf inkorten. Dit doet u door vanaf de bovenkant één of meerdere hulzen en evenzoveel haken per baan te verwijderen, wat u na het inkorten weer gebruikt voor de bevestiging.

Het is aan te bevelen, de bevestigingsstrip, als deze eenmaal is gemonteerd, niet meer te verwijderen.

Een vliegengordijn opbergen en wassen

Een vliegengordijn heeft nu niet altijd nodig, in de winter bijvoorbeeld. Dan kunt u uw vliegengordijn opbergen. Voordat u het gordijn opbergt wilt u het wellicht eerst schoonmaken. Dat kunt u als volgt aanpakken.

Opbergen: U haalt de banen met het ophanghaakje uit de bevestigingsstrip; verdeel het vliegengordijn in 2 of meerdere delen, bindt er een veter omheen en bergt het vliegengordijn op.

Uitwassen: U verdeelt het vliegengordijn in 2 helften. Éen helft kunt u vastbinden met een veter en dit vervolgens in een kussensloop stoppen. Ook de kussensloop kunt u vastmaken met een veter. Zo is het vliegengordijn gereed om op 40 graden celcius te wassen. Voor de andere helft van het gordijn herhaalt u deze stappen.

Let op! Hang het gordijn op om te drogen, voordat u het eventueel opbergt.